MediaShock

Eredetileg őket akarta Tarantino a Ponyvaregénybe

2015. szeptember 14. - coldface

boritokep_1.png

Minibréking!! Egy lelkes filmrajongó kiszivárogtatta Tarantino eredeti kívánságlistáját a Ponyvaregény szereplőit illetően. A dokumentum számos érdekességet rejt, úgyhogy ugorjunk is neki, egyesével!

TÖKFEJ (Pumpkin)

A film nyitójelenete szinte azonnal legendássá vált. Az elnyújtott, feszültséggel teli snittet Tim Roth vitte el a hátán, ami nem is csoda, hiszen Tarantino saját bevallása szerint rá írta a szerepet! De mi történt volna, ha Tim éppen nem ér rá? Quentin abban reménykedett, hogy akkor majd Johhny Depp játssza el a rablásra készülő Tökfejet! Őrület nem? Repüljünk vissza egy alternatív 1994-be és nézzük meg, hogyan nézett volna ki a nyálfejű Depp közreműködésével az első néhány képkocka!

pumpkin_jd.gif

További érdekesség, hogy a karaktert még Gary Oldman, vagy akár John Cusack is eljátszhatta volna, ha semmi nem jön össze, de jól látszik a csillagozásból, hogy Tarantino csak Roth-ban bízott.


NYUSZIMUSZI (Honeybunny)

Nyuszimuszi legalább annyira fontos része a jelenetnek mint Tökfej, ami nem is meglepő, tekintve hogy Tarantino itt is rá gondolt, amikor megírta a filmet. Ha Amanda Plummer visszautasította volna a szerepet, akkor az valószínűleg Patricia Arquette-é, vagy a számomra teljesen ismeretlen Lili Tayloré lett volna. Nézzük meg a híres asztalon állós jelenetben mindezt:

honey_pa.gif


VINCENT

Hagyjuk a mellékszereplőket, és jöjjön a lényeg! Ez pedig nem más, mint hogy Vincent Vega szerepét eredetileg nem John Travoltának, hanem Michael Madsennek szánta Tarantino! Persze biztosan nem ijedt meg, amikor Madsen lemondott a lehetőségről, hiszen jól láthatóan *nagyon, nagyon erős* jelöltként nevezte meg a szcientológus csillagot a stáblista összeállításakor. Futottak még: Alec Baldwin (lol), Gary Oldman (na ez érdekes lett volna) és Michael Keaton is. Muszáj megemlítenünk még Denzel Washingtont is a listán, bár lehet az öreg Quentin őt csak viccből írta oda (de mi nem értjük a viccet, úgyhogy komoly jelöltként tekintettünk rá).

vincent_sok.gif

Mindegyik tökéletes ugye? 


LANCE

Folytassuk egy kisebb szereppel, úgyis rátok fér a pihenés az előző után. Lance mindenkinek megvan? A drogdíler fasziról van szó, aki megmenti Mia életét egy alapos herointúladagolás után azzal a böhöm adrenalin-injekcióval. A karaktert Eric Stolcz formázta meg, de ezúttal is nagy volt a verseny. A rendező eredetileg John Cusackre írta a szerepet, de Stolcz is három csillagos jelölt volt a szemében. Sajnos ő már elvállalta, pedig micsoda örömet okozott volna, ha esetleg Nicholas Cage, vagy Christian Slater játssza el a karaktert.

lance_sok.gif


JULES

Ehhez a gifhez már egy másik listát kellett használnunk, mert a preferenciákkal megjelölt verzió nem tartalmaz több karaktert. Kesergésre azonban nincsen okunk, hiszen Jules-ról van szó, akit a rendező egyik nagy kedvence, Samuel Jackson formált meg. A "mi lett volna ha" kérdést nehezebb lenne jobb pillanatban elsütni, hiszen a szerepre Lawrence Fishburne és Eddie Murphy is számíthatott.

jules_em.gif

 Ugye milyen jól megy ez a haj mindenkinek?


KOONS

A gifes listánkat Koons-szal zárjuk. Ő Butch nagyapja, apjának a bajtársa, aki a vietnami háborúban való raboskodást azzal töltötte el, hogy egy órát rejtegetett a seggében. A szerepet Christopher Walken kapta, de a mezőny rendkívül erős volt:

coons_sok.gif

Írjátok meg kommentben, hogy szerintetek melyik casting ölte volna meg a filmet. Én pl. valószínűleg soha nem tudom majd túltenni magam John Cusackon és Eddie Murphyn.

A teljes listát itt és itt találjátok. 

A bejegyzés trackback címe:

https://mediashock.blog.hu/api/trackback/id/tr597787946

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2015.09.17. 23:41:28

Írod: "Ő Butch nagyapja, aki a vietnami háborúban való raboskodást azzal töltötte el, hogy egy órát rejtegetett a seggében."

Régen láttam, de mintha a fickó a nagyapa rabtársa lett volna, nem a nagyapja. Ha nem, akkor bocs.

2015.09.17. 23:48:53

"A gifes listánkat Koons-szal zárjuk. Ő Butch nagyapja..."

Emlékeim szerint Butch apjának a barátja volt.

MrMojo 2015.09.18. 10:01:08

így van, Koon Butch apjának katonatársa volt. Ez azért elég ciki hiba egy Ponyvaregényes postban...
:-)

Dr. Fotos 2015.09.18. 11:47:30

AZ megnagyobb ciki, hogy igy par nap elteltevel sem javitotta ki ezt a szarvashibat. Write-only modban van az emberunk ugy tunik. :P

MastigiasHU · http://bioshock.blog.hu 2015.09.18. 12:38:55

Köszönjük az észrevételeket, javítottam a javítanivalót.
süti beállítások módosítása