MediaShock

Detroit: Become Human - Mindent a főszereplőkről

2018. március 23. - MastigiasHU

detroitfi-755x425.jpg

Május végén jelenik meg a sztorialapú, izgalmas és többszereplős játékairól híres Quantic Dream legújabb alkotása, az androidokról szóló Detroit: Become Human. Nemrég David Cage, a cég atyaúristene tett közzé néhány érdekes új infót, valamint 3 új trailert is - a tovább mögött ezekből szemezgetünk!

  • Cage nem úgy akarta megközelíteni az androidos témát, ahogy a legtöbb film/regény/sorozat, ezért megfordította az alapfelállást: itt nem gonosz androidok törnek az emberek életére, hanem az androidok szemszögéből nyerünk betekintést egy fejlett, ám annál szomorúbb jövőképbe, ahol az emberiséggel... akadnak problémák.
  • Cage '99 óta dolgozik olyan játékokon, amikben több főszereplő van, a Detroitban hárman lesznek, mindannyian androidok. 
  • A három karakterhez három különböző szerző írta a zenét, mindegyiküknél más és más lesz a hangulat, sőt még a kamerakezelés és fényképezés is különbözik, így olyan érzésünk támadhat, mintha három külön játékot játszanánk.
  • De közben nem is, mert döntéseink iszonyúan fontosak lesznek, melyek nem csak a karakterek egyéni sorsát, hanem a másik kettőét, sőt az egész világét megváltoztathatják!

És akkor nézzük a már említett három karaktert: Kara-t, Connort és Markust! 

KARA - AX400

Kara egy AX400 típusjelzésű háztartási droid a CyberLife-tól. Az AX400-as egy elterjedt modell, melynek feladata a házimunkák elvégzése, és a fiatal gyermekek felügyelete. 300 különböző nyelvet beszél, több mint 9000 receptet ismer, segít a kicsiknek a házik elkészítésében, és játszik velük.

Kara Todd Williams, egykori taxisofőr tulajdonában van, akinek van egy Alice nevű lánya. Williams elég kiszámíthatatlan, Alice és Kara pedig hamar rájönnek, hogy rendkívül veszélyes is. Mindketten megszöknek, és keresik a boldogság felé vezető utat.

Kalandos útjukon nem csak egy darabjaira hulló világot fedeznek fel, hanem saját érzéseiket is. Találkoznak majd erőszakkal és gyűlölettel is, de ami még fontosabb: empátiával azok felől, akikben még ott a remény.


 CONNOR – RK800

Connor egy prototípus, RK800-as típusjelzéssel a CyberLife-tól. Elsődleges feladata, hogy nyomozásoknál segítsen be fejlett technológiai eszközeivel. Ezen felül rendelkezik egy szociális modullal is, hogy bármilyen csapatba be tudjon illeszkedni, és ideális társ lehessen.

Ha mindez nem lenne elég, valósidejű molekula analizátora is van (bármit is jelentsen ez), valamint egy kifinomult szimulációs módja, amivel múltbeli történéseket tud rekonstruálni. Rendkívül intelligens, hideg és elszánt, készen arra, hogy bármit megtegyen a sikeres küldetés érdekében.

Amikor jelenteni kezdik az első abnormális viselkedésű androidokat, a CyberLife felajánlja, hogy elküld egy ilyen prototípust a detroiti rendőrségnek. Connor már túl van olyan tesztügyeken, melyekben androidok is érintettek voltak, de ez lesz az első igazi nyomozása.

Connort egy őszülő, alkoholista zsaruhoz osztják be, aki utálja az androidokat... Hősünknek minden képességére szüksége lesz, hogy elnyerje társa tiszteletét, és kinyomozza az igazságot a többi androidról.


MARKUS – RK200

Markus egy híres festő, Carl Manfred androidja. Kezdetben Carl szemében Markus csak egy gép volt, de aztán apai szeretetet kezdett el táplálni iránta. Carl úgy kezeli Markus-t, mintha ember lenne: megtanítja festeni, bevezeti az irodalom és a zene világába - lényegében apró darabokból "lelket" épít neki.

Végül Carl átesik a ló túloldalára, és Markus-ra sokkal inkább tekint fiaként, mint az igazi családtagjára, Leo-ra.

Markus és Carl útjai szétválnak, és Markus az android felkelés vezérévé válik. Ez viszont nehezebb, mint azt elsőre gondolta volna: meg kell oldania népe nézeteltéréseit, megoldhatatlannak tűnő dilemmáit, szembesülnie kell erkölcsi döntésekkel és az önfeláldozással.

Választania kell, milyen úton halad: az erőszak vagy a béke útján, ökölbe szorított, vagy másoknak nyújtott kézzel. Döntései alapján Markus történelmet fog írni, és népét a szabadság felé vezeti... vagy a pusztulásba.
_____________________________________________________________________________________________________

Nem hangzik rosszul, igaz? Egyelőre két kiadás ismert a játékból: az alap dobozos, valamint a Deluxe Edition, ami kizárólag digitálisan érkezik: Heavy Rain PS4-es változattal, egy digitális artbookkal, digitális zenei albummal, avatarokkal, valamint két dinamikus témával PS4-re.

Ezeken felül pedig egy-két oldalon felbukkant már a Limited/Premium Edition is, melyben speciális artbook, digitális zenei album, PS4 téma, és matricák kaptak helyet, de ezt addig ne vegyük készpénznek, amíg a Sony nem nyilatkozik a dologról. 

Megjelenés május 25-én, kizárólag PS4-re!

Forrás: PS Blog

A bejegyzés trackback címe:

https://mediashock.blog.hu/api/trackback/id/tr3713768688

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása