MediaShock

Hunger Games-titkok, amelyekről mindenképpen tudnod kell!

2015. november 15. - Miss Bridzsi

2cf4225800000578-3255681-image-a-8_1443661362211.jpg

Lassan ugyan, de tényleg a végéhez ér Az éhezők viadala sorozat is, és amellett, hogy Jennifer Lawrence kizökkenthetetlen mega-csillag lett Hollywood amúgy is fényes egén, a sajtókörutak, találkozók és egyéb események alkalmával a szereplők rengeteg elborult történetet meséltek a forgatásokról. Olyan sztorikat, amelyek nem egyszer gyomorszájon vágtak minket, annyira elmebetegek. A Tovább után jönnek a huncutságok!

Nem kevés ökörségről beszélünk, ami nem is csoda, hiszen négy film leforgatása sok idővel jár, ami természetesen maga után vonja azt is, hogy a szereplők folyton össze vannak zárva, ennek pedig két kimenetele lehetséges: kikészítik egymást idegileg vagy pedig öribarik lesznek.

Az éhezők viadala stábjával – kiemelten a három főszereplővel – a második eset jött be, és ennyi idő alatt végtelen sok hülyeség halmozódott fel körülöttük.

Beteges barátságok és egyéb anomáliák

Miközben a vásznon Jennifer Lawrence (Katniss Everdeen), Josh Hutcherson (Peeta Mellark) és Liam Hemsworth (Gale Hawthorne) a szerelem hullámhosszán próbálnak evickélni, a magánéletükben is eléggé intenzív érzéseket táplálnak egymás iránt, persze mindezt csak baráti vonalon. Ámde, ezek a kapcsolatok is orvosért kiáltanak.

jennifer-lawrence-josh-hutcherson-liam-hemsworth-kick-off-hunger-games-mall-tour-4.jpg

Már az első találkozások történetei is sokat elárulnak róluk:

  • Amikor Jen először beszélt Josh-sal telefonon, csak azért, hogy verbálisan megdobja egy illedelmes hellóval, egy háromórás beszélgetés lett a dolog vége, amiben a vezérszavak zombik, szellemek és egyéb agyhalott nyalánkságok voltak.
  • A fiúk sem maradnak el ettől: Liam mindenképpen össze akart barátkozni ifjú kollégájával, ezért egy hamburgerezőben szinte minden létező burgert megrendelt, aminek következtében – romantikusan – együtt hányhattak egy nagyot Josh-sal.
  • Jennifer persze így is viszi a prímet, hiszen amikor bemutatkozott Woody Harrelsonnak (Haymitch Abernathy), a szia után kb. az első kérdése a következő volt: „Az egy szexmatrac mögötted?!” – mutatván ekkor Woody jóga matracára.

Mindez persze mára már újabb szintekre lépett, hiszen azon túl, hogy Jen Josh szomszédságába költözött, a fiúkkal megígérték egymásnak, hogyha hármuk közül csak egy marad életben, akkor az utolsó kinyírja magát. Semmi függőség. Nem-nem.

tumblr_nxp16knxt31qf5hjqo3_500.gif

Habár a tény, hogy 3 hétnél tovább nem igazán tudnak külön lenni egymástól, már némi félelemre adhat okot. Nem is meglepő, hogy a HG filmek forgatása után pár hónappal egy giga-táborozást szerveztek a stábnak. Sőt, az utolsó film forgatása alatt olyannyira túltengett bennük a függés, hogy mindenhova közös kocsival furikáztatták magukat, és egyetlen lakókocsin hárman osztoztak.

Persze ne szaladjunk annyira előre, szemezgessük végig az elborulásaikat filmenként, szép sorjában.

Amikor minden elkezdődött, aka Az éhezők viadaloztak

  • Noha Lawrence-nek óriási népszerűséget hozott a franchise, amikor felajánlották neki a szerepet, először el akarta utasítani, mivel túlságosan félt egy ekkora produkciótól.
  • Miközben Az éhezők viadaláért „csak” 500.000 dollárt kapott, a második részért már 10 milliót!
  • Elizabeth Banks mindenféle akcentust kipróbált, mielőtt rátalált volna a tökéletes Effie hanghordozásra. Ennek bizonyítékai is vannak, hiszen mindegyik próbálkozását felvette és elküldözgette az első rész rendezőjének, Garry Ross-nak.

tumblr_nnyb34glbs1tdpwyjo2_500.gif

  • Amikor Donald Sutherland megkapta Snow elnök szerepét, egy három oldalas levelet küldött Ross-nak, amelyben a saját benyomásait foglalta össze a karakterről.
  • A HG filmek forgatásain meglehetősen nagy számban jelentkeztek az ugratások, melyek értelmi szerzője a legtöbb esetben Hutcherson volt. Egyik legtökéletesebb poénját Lawrence ellen lőtte el, amikor is egy mű hullát ültetett kolléganője vécéjére, aminek láttán Jen annyira megijedt, hogy összepisilte magát.
  • Az elválaszthatatlan duó másik sikersztorija erről a forgatásról, amikor az egyik szünetben azzal szórakoztak, hogy el tudnak-e rúgni egymás feje fölött… Jennifernek nem sikerült, ennek következtében úgy fejberúgta Josh-t, hogy a srác agyrázkódást kapott, az Oscar-díjas színésznő pedig órákig zokogott bűntudata miatt.
  • A rendező a záporozó szitokszavaktól sokszor már megrészegülve, kitett egy üveget, amibe mindenkinek pénzt kellett dobnia, ha káromkodott egyet. A legtöbb lóvét Lawrence csengette ki.

tumblr_nvt0ktllds1sjjcmho1_500.gif

  • Jennifert a stábból mindenki Katpiss Nevercleannek hívta, mivel a forgatások másnapján is ugyanazokkal a műsebekkel jelent meg, mint amiket előző nap alkottak rá a maszkmesterek…
  • Josh és Jennifer akárcsak a rossz gyerekek, a legtöbb esetben kezelhetetlenné váltak, ha egymás közelében voltak, az első film szüneteiben sokszor macskának képzelték magukat és úgy kergetőztek.

Futótűzként özönlöttek a meztelen testek és az elveszett pizzák

A második rész forgatása már pikánsabb sztorikat is tartogat, és persze jópár – újfent –értelmezhetetlen baráti furcsaságot.

Miután a film nagy részét Hawaiin vették fel, romantikus és gyönyörű naplementék tömkelege, az óceán simogatása, vagy éppen baráti kajak-túrák is kerülhettek volna a sztárok kedvenc pillanatai közé, Jen és Josh mégis ugyanarra a bizarr momentumra szavazott: életükben először együtt pisilhettek, ráadásul az óceánban… no comment.

tumblr_ngyif2clal1u66aupo2_500.gif

De akadt itt még bőven érdekesség:

  • Amikor az egyik jelenetben a versenyzők halat majszolnak, nem egy mű némót harapdáltak, hanem valódi nyers halat. Persze a stáb ebből is a legjobbat adta színészeinek, hiszen egy sushi séfet bíztak meg az undormány halacskák elkészítésével. Habár ez nem segített a tényen, hogy Sam Claflin, Lawrence és Hutcherson is utálja ezt az ételt.
  • Lawrence majdnem két hétre elvesztette a hallását az egyik fülére, miután az egyik futkározós jelenetben bénán lépett, beleesett a vízbe és fülgyulladást kapott.

tumblr_n7tesp55ai1tr21jfo3_500.gif

  • Az arénában mutatott forgó bigyó olyan szinten kikészítette a stábtagok gyomrát, hogy mindenki tengeribetegség elleni karkötőket viselt a forgatáson.
  • A színészek meglehetősen idilli környezetben laktak Hawaiin, hiszen többórás kajaktúrákat tartottak, amikor csak tudtak. Persze az egyik majdnem catfight-tal végződött, amikor Jen szíve szerint megütötte volna Josh mamáját, aki nem rendelte meg nekik a hőn áhított pizzát mire hazaértek a nagy expedícióról.
  • Jenna Malone meztelen liftes jelenetét egy szállodában vették fel, ráadásul úgy, hogy nem zárták le az épületet, ergo bárki arra sétálgathatott. Persze nem is ebben van a csalafintaság, csupán abban, hogy amikor a színésznő tök pucéran kiszállt a liftből, ahelyett, hogy a stábtagok fogadták volna törölközőkkel, rossz emeleten álltak meg (köszönhetően az egyik asszisztensnek, aki rossz gombot nyomott meg), és random vendégekbe futott bele egy szál semmiben.

tumblr_nh207impqa1sn8lhho2_500.gif

  • Hemsworth a Futótűz egyik jelentében rengeteg korbácsütést kap, a kelléket persze olyan anyagból készítették el, hogy a színész nem érezhetett semmilyen fájdalmat, ennek ellenére a több napos forgatás után hurkák jelentek meg a hátán a csapások miatt.
  • Szintén tőle származik az izgalmas infó, hogy kolléganője – Lawrence – szereti azzal heccelni a csókpartnereit, hogy a felvételek előtt mindig fokhagymát eszik.
  • Amikor a filmben Peeta megkéri Katniss kezét, annak rendje és módja szerint térdre veti magát szíve hölgye előtt, na ekkor jött a hatalmas meglepetés, mivel Hutcherson nadrágja szétrepedt a szerelemittas mozdulat közepette.
  • Sam Claflin Finnick és Katniss első találkozásakor egy kockacukrot majszol el a beszélgetés közben. Ezt a jelenetet annyiszor vették fel, hogy Claflin a nap végére egy egész doboz cukrot falt fel.

tumblr_nv1pqzl94f1u6i3oio6_500.gif

  • Miután Lawrence megnyerte az Oscar-díját másnap rögtön vissza kellett utaznia Hawaii-ra, hogy felvegyenek még pár jelenetet. Persze, a szobrot is magával vitte mindenhova és mindenkinek a szoborhoz kellett beszélnie, ha neki címeztek valamit.

A kiválasztott, avagy a könnyek ömlesztő tégelye

A harmadik és negyedik film már a búcsúzásról és a folyton záporozó könnyekről szóltak. Az első kiborulás Jenniferé volt: amikor elolvasta az utolsó előtti rész forgatókönyvét, zokogva hívta fel Josh-t, mivel nem nagyon tudott megbarátkozni a gondolattal, hogy legjobb barátja alig lesz vele a forgatáson. Ezt a mai napig az egyik legrosszabb élményeként emlegeti, azonban az érzelmi mélypontot nagyon jól tudta kamatoztatni a jeleneteiben – legalábbis Francis Lawrence, rendező szerint.

tumblr_nx9p7dlnmp1r35y0oo1_500.gif

Abban a jelenetben, amikor épp a monitor képernyőn megjelenő Peetát nézi Katnissként, a csapó után előugrott a semmiből Josh, aminek meg is lett az eredménye, hiszen Jen azonnal bőgni kezdett a boldogságtól.

Habár érdekes a kettejük kapcsolata – a rajongók szimplán csak Joshiferként emlegetik őket –, hiszen egymás nélkül nem bírnak meglenni, mégis a közös jeleneteiket tartják a legnagyobb kihívásoknak. Miért? Egyszerűen képtelenek kibírni őket röhögés nélkül, csoda, hogy ezt összehozták:

tumblr_nxl7h6ijdb1rlx2xxo1_r1_500.gif

Mert a valóság inkább ilyen:

tumblr_inline_ntcqrvmyol1t4wrm4_500.gif

És ha már sírás, kiemelt kis jelenet A kiválasztott első részében, amikor Katniss énekel, hiszen ez a könyvek egyik fontos pontja is. Így hiába szenvedett Jennifer, hogy nem akarja megcsinálni, nem volt választása. Azonban élete egyik legnagyobb félelme, hogy mások előtt kell énekelnie, így a forgatás napján sírógörcsöt kapott, annyira izgult. Nincs miért, tök jó hangja van.

És akkor pár végső fun fact:

  • Philip Seymour Hoffmann halála tragikus esemény nemcsak a HG, de az egész filmvilág számára. Még 8 napnyi forgatás várt volna rá, de a készítők végül úgy döntöttek, hogy nem pótolják a színészt a technika (CGI) segítségével.
  • Az utolsó rész nagy részét csatornákban vették fel, ami a stáb többségének nem jelentett gondot, azonban a majd kétméteres Liam Hemsworthnek – ő Thor kisöccse… ez talán mindent megmagyaráz – majd három hetet kellett így töltenie:

tumblr_nx9f1holpk1s6z4zdo1_250.gif

  • Mivel a rajongók egyik kedvenc szereplője Effie Trinket lett, maga az írónő, Suzanne Collins kérte meg Francis Lawrence-t, hogy írják bele a karaktert az utolsó fejezetekbe is – a könyvben vele már nem találkozunk, sajnos.

És akkor lezárásként jöjjön egy édesbús kép az utolsó napról (Woody Harrelson, Lawrence, Hutcherson és Hemsworth nagy ölelésben):

article-2665211-1f0573d100000578-522_634x541.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://mediashock.blog.hu/api/trackback/id/tr888078952

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása