MediaShock

Ezért érdemes újranézni az előzmény trilógiát

2015. szeptember 11. - MastigiasHU

asdasdad.jpg

Miss Bridzsi és coldface után újabb vendégbloggert köszönthetünk közöttünk, következzen EndreMan!

A különbségek a klasszikus, és az előzmény trilógia között mindig is szembetűnőek voltak. Ami a régiekben kiválóan működött, az az újakban elromlott. A régiek "igazi" effekjtei mellett az újabb greenboxos technikák hamisnak tűntek. Míg az Új reményben bemutatott karakterek mélységét, történeteit imádtuk, addig sajnos a Baljós árnyakban hemzsegtek a blődebbnél blődebb figurák. De azért így is vannak olyan dolgok, hangulati elemek, amelyek az előzmény filmekben is rendben voltak, ezek sorát bővíti így 98 nappal Az Ébredő Erő előtt az alábbi érdekes felfedezés.

Egy Pablo Fernández Eyre nevű filmes nagyszerű videót vágott össze, amelyben megtekinthető milyen profi szimmetria található a filmek között a jelenetek felépítésében, kompozícióiban. Egyes snittek direkt tükrözik a 20 évvel azelőtti részek beállításait, ezzel is hatva a tudatalattinkra, érzéseinkre.

Ezen felül érdekes szemszögbe helyezi az egész sztorit, felhívva a figyelmünket a történet folyamatos körforgására, aminek reméljük nemsokára Az Ébredő Erő is méltó része lesz. Jobb lett volna, ha annak idején a Star Wars-érzés szellemiségéből még ennél is többet vettek volna át az eredeti részekből, de ez már egy másik történet...

A bejegyzés trackback címe:

https://mediashock.blog.hu/api/trackback/id/tr717777924

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tökönrúgott Feleségek 2015.09.11. 19:48:42

hát én ebben semmiféle szimmetriát nem látok

spinat 2015.09.12. 07:17:55

vagyis saját magát másolta
süti beállítások módosítása