MediaShock

Miénk a világ kritika - Csöcs meg basszus (18+)

2015. szeptember 01. - MastigiasHU

01.png

Barátság, karrier, szerelem. Dióhéjban így foglalható össze az eredetileg We Are Your Friends című filmtörténeti jelentőségű alkotás felejthető bulifilm, amiről pár mondatban (természetesen spoilerek nélkül) értekezek a továbbiakban, majd rátérünk a lényegre: Emily Ratajkowskira és az ő rendkívüli képességeire. Szóval csak az olvasson tovább, akit az alábbiak közül legalább egyvalami érdekel: elektronikus zene, Zac Efron, a film, csöcsök.

03.jpg

Szóval a film. A sztori főszereplője Zac Efron, aki feltörekvő lemezlovasként próbál boldogulni egy random amerikai kisvárosban, miközben haverjaival bandázik. Egy szerencsés véletlen folytán összeismerkedik a már annyira befutott, hogy ki is égett sztár DJ-vel, aki a szakállas arc Az éhezők viadalából. Az egyszerűség kedvéért őt most hívjuk Wes Bentley-nek, mert egy gyors gúglizás után kiderült, hogy ez a neve a színésznek. Szóval Wes mentorálni kezdi Zac-et, Zac viszont szemet vet Wes barátnőjére, Emily Ratajkowskira.

04.jpg

Talán nem lövök le túl nagy poént azzal, hogy Zac és Emily egy idő után össze is melegednek, ami Wes előtt sem marad titok. Az igazi dráma viszont nem is ez, hanem a baráti társaságban hirtelen bekövetkező létszámcsökkenés, ami mindenkit rádöbbent, hogy rendbe kéne szednie az életét. Ja igen, a film végére pedig Zac elkészíti minden idők legjobb trackjét, ezt:

 

A sztori tehát nincs túlspilázva, tanulságból viszont több is akad:

  • akkor is lehetsz sikeres, ha nem tanulsz tovább, csak orrba-szájba bulizol - Zac részéről;
  • ha jók a csöcseid, akkor egy idősebb pasi eltart majd - Emily részéről;
  • ha gazdag vagy, ne végy magad mellé egy suttyó srácot tanítványnak, mert megdugja a barátnődet - Wes részéről.

02.jpg

A film fontos témákat próbál feszegetni, de végső üzenetet egyáltalán nem tud átadni - hogy ez a színészek, a forgatókönyv, esetleg a rendező hibája, az örökre titok marad (esetleg mindhárom). Na jó, Wes még úgy-ahogy elmegy, de Zac-től és Emily-től ne várjunk túl sokat. Előbbi a tipikus kölyökképű szépfiú, utóbbi pedig a nagycsöcsű modell lány, szarból meg nem lehet várat építeni ugyebár. Mivel semmit sem vártam a filmtől, ezért nem is csalódtam benne, úgyhogy jöhet a végső értékelés, ami nem más, mint:

KÓKUSZ*

 
Most pedig meg is ragadnám az alkalmat, hogy átadjam a szót Miss Bridzsinek, első blog.hu-s vendégbloggerünknek, aki egy remek Emily Ratajkowski kiskátét dobott össze nekünk, amit önhatalmúlag rengeteg csöcskontenttel pakoltam tele.

 

Na ki a legjobb nő a buliban?

Egy festőnek készült modell, aki Robin Thicke oldalán riszálta be magát a köztudatba: a 24 éves Emily Ratajkowski körül jócskán beindult az élet! Adam Levine kezei is matattak már rajta, nem egy rapper társaságában futkározott meztelenül, és igazi kebelcsodaként élteti minden férfi.

Egy hippi lány, aki nem fél ledobni a textilt: a fiatal modell Londonban született, ahol festő édesapja és egyetemi tanár édesanyja szabadszellemű, a művészetek iránt érdeklődő légkörben nevelték fel. A kezdeti hatásnak meg is lett az eredménye, hiszen édesapja nyomdokait követve ő is festőként képzelte el magát a távoli jövőben, pont ezért jelentkezett a Kaliforniai Egyetemre (UCLA), ahol egy évig tanult festészetet. Az órák azonban közel sem kötötték le annyira, mint a párhuzamosan beindított modellkedés, így két szemeszter után búcsút intett az egyetemi álmoknak és újakat épített magának.

emily-ratajkowski.jpg

A váltás és a világhírnév kecsegtető esélyei ellenére a modell hű maradt szülei lengyel örökségéhez, és nem volt hajlandó megválni bonyolult vezetéknevétől. Túlságosan tiszteli ugyanis édesapját ahhoz, hogy ezt megtegye vele. A Ratajkows kitehát marad és a vicces magyarázatok úgyszintén!

A kezdeti visszafogott felkérések után karrierje Robin Thicke "Blurred Lines" című videóklipjével indult be igazán: a félmeztelenül rohangáló három lány egyike volt, aki szó szerint ellopta a show-t nemcsak a többi modell, de az énekesek elől is. Persze ő volt az utolsó, aki erre számított, főleg azok után, hogy a rendezőnőnek személyesen kellett rábeszélnie, szerepeljen a klipben, mivel első körben nemet mondott a felkérésre! A személyes találka azonban egy életre megpecsételte a sorsát, a legpozitívabb értelemben: ő lett a titokzatos barna hajú lány, akire mindenki rákeresett a neten (- pláne miután kikerült a klipből egy "dirty" verzió is, fedetlen keblekkel - Dudu)

 

A szexuális töltetű klip-bomba után persze kiderült, hogy nem ez volt az első zenei kalandja, hiszen a Blurred Lines egynapos forgatása előtt a Maroon 5 is felkereste, hogy növelje náluk a szépségfaktort. A pőre testek a Love Somebody klipjében is központi szerepet játszottak, ugyanis a forgatáson egyetlen feladata volt, vagyis inkább kettő: érzékien kellett kenegetnie Adam Levine-t egy nagy bödön kék festékkel, sőt kénytelen volt elviselni minden nő fájdalmát és hagyta, hogy ugyanezt az énekes is megtegye vele.

4uwp3xs.jpg

A szexualitás úgy tűnik, menthetetlenül karrierje origója lesz, hiszen a zenei szexiskedéseket követően jött az újabb áttörés: David Fincher filmjében (Holtodiglan) kapott szerepet, amelyre nem más, mint partnere, Ben Affleck ajánlotta be a rendezőnek. Látva Thicke videóját, közel sem meglepő, hogy a színész miért javasolta a barna hajú szépséget. Egy filmbeli szeretőn gondolkodtak Fincherrel: milyennek is kellene lennie ennek az egyetemista lánynak? A lehetőséggel Emily nemcsak egy óriási blockbuster-szerepet tudhatott a magáénak, de egy olyan rendezőt is, aki a pletykák szerint perfekcionizmusával és a végtelen hosszúságú forgatásaival mindent kihajt a színészeiből.

emily_ratajkowski_gone_girl-krue--794x458_gazzetta-web_mediagallery-page.jpg

Persze nem ez volt az első „színészi” próbálkozása: 2010-ben ugyanis feltűnt a Nickelodeonon futó iCarly című sorozat egyik epizódjában. A majdnem Disney-kaland azonban gyorsan véget ért, hiszen folyton a beképzelt csaj és a pompomlány sztereotípiáiba ütközött. Félre is dobta a képzeletbeli tiarát!

Az 1991-ben született Ratajkowski emellett a közösségi oldalak nagy felhasználója is: karrierje a vásznon túl az Instagram és a Twitter profiljain is beindult. A Blurred Lines berobbanása után követői száma milliósra ugrott. Persze kitartó Y-generációsként mindent meg is tesz azért, hogy rajongói boldogan nézegessék személyes képeit és üzeneteit: pőre testekben itt sincs hiány! A hippi szülőket nézve nem is meglepő a hozzáállása, hiszen mindig azt mondták lányuknak, hogy száz százalékosan élje meg a szexualitását, és ne szégyellje a testét. Hát ezt bőszen kipipálhatja!

emily-ratajkowski-leaked-nudes-007.JPG

Minderre még rátett egy lapáttal, hogy a híres-neves hacker botrány az ő telefonját sem kímélte: nem egy róla készült pucér kép és videó árasztotta el a netet. A modell nem kommentálta az eseményt, így nem erősítette vagy tagadta, hogy tényleg ő látható-e a képeken. Ami egy nem sokat mutató Jennifer Lawrence esetében teljes kiborulást okozott, az a modell életében sok újdonságot már nem igen tartogatott, eddigi munkáit – és mindennapjait – végignézve.

emily-ratajkowski-leaked-nudes-177.jpeg
És ha már a fotóknál tartottunk volt…

Ahogyan Angelina Jolie-t egész életében dús ajkai miatt támadták vagy éppen Jennifer Lopezt a túlzottan is formás fenekéért, úgy Emily is megkapta ezt a mellei miatt. A makacs tömegek ugyanis képtelenek voltak elfogadni a tényt, hogy a lassacskán csodaként számon tartott modellnek olyannyira megadatott minden, hogy még plasztikáztatnia sem kellett az eredményért. Pedig nem! Persze Ratajkowskinak is megvolt a módszere a kétkedők leállítására: nemes egyszerűséggel megosztott egy képet követőivel, amin 14 évesen pózol a kamera előtt. Ezek után senkinek sem volt mersze kételkedni a modell adottságaiban.

Most pediglen mindenki nézegetheti tovább emrata néven futó (mert eddig úgysem tudtátok… dehogynem) Instagram oldalát, ahol valószínűleg minden férfit órákra elnyelnek a bikinis és majdnem bikinis, ámde túl sok testrészt sosem takaró képköltemények.

Írta: Miss Bridzsi

 

Bemutató dátuma: 2015. szeptember 3. (Forgalmazó: Freeman Film)

 

 *kókusz: nem jó, vacak, gagyi, "egy semmi, egy veréb".

A bejegyzés trackback címe:

https://mediashock.blog.hu/api/trackback/id/tr207767894

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása