MediaShock

Suicide Squad kritika - Sok hűhó semmiért?

2016. augusztus 03. - MastigiasHU

suicide_squad.jpg

Mától a mozikban az Öngyilkos osztag, amit meglestünk a délelőtti sajtóvetítésen - az alcím pedig senkit ne tévesszen meg, nem olyan rossz ez, főleg akkor, ha bejött a Batman Superman ellen valamelyik változata. A tovább mögött spoilerek nélkül folytatjuk:

suicidesquad_csapat.jpg

Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy A.R.G.U.S. nevű szervezet, melynek a vezetője Amanda Waller (Viola Davis) - olyasvalaki, mint a Marvelnél a S.H.I.E.L.D. és Nick Fury, csak Waller sokkal kegyetlenebb és manipulatívabb. Superman megjelenése után nem csak Lex Luthornak jut eszébe, hogy hoppá, a tehetetlen emberiségnek jó lenne valamilyen önvédelmi megoldás a különleges képességekkel bírók (=metahumánok) ellen, hanem Wallernek is, aki szerint egy szuperbűnözőkből álló csoport a tuti megoldás.

Igen ám, de hogy bírunk rá több bűnözőt arra, hogy csapatot alkossanak, és együtt teljesítsenek parancsokat? Robbanó chippel a nyakukban! Ha ellenszegülnek, vagy szökni próbálnak, lerepítjük a fejüket, nincs apelláta. Hogy a kényszer mennyire jó ösztönző és összekovácsoló erő, az már más kérdés, de mivel képregényfilmről van szó, és a képregényben is így volt, fogadjuk ezt most el.

suicidesquad_quinn.jpg

Aztán ott van még az a kérdés is, hogy kik legyenek a bandában, akik közös erővel esetleg két vállra tudnak fektetni egy Supermant? „Mindenképp metahumánok!” – vágnánk rá azonnal. De nem Waller, aki sima, különleges képességekkel nem rendelkező rosszfiúkat és rosszlányokat is beválogatott az álomcsapatba.

Elsőként kezdjük a metahumánokkal: a Varázslónő (Cara Delevingne) egy boszorkány, aki többek között tud teleportálni, gondolatokat befolyásolni, tárgyakat mozgatni, stb. El Diablo (Jay Hernandez) a tűz ura, bármit, bárkit és bármikor fel tud perzselni, ha kedve van hozzá. Gyilkos Krok (Adewale Akinnuoye-Agbaje) pedig egy emberfeletti erővel bíró, krokodilbőrű szupergonosz.

suicidesquad_krok.jpg
És most jöhetnek a „sima” emberek: Bumeráng Kapitány (Jai Courtney), aki bumerángokat dobál; Harley Quinn (Margot Robbie), aki őrült; Deadshot (Will Smith), aki jól céloz; Katana (Karen Fukuhara), akinek van egy kardja, ami magába szívja áldozatainak lelkét; illetve Kábel (Adam Beach), aki… hát, kábeleket tud kilőni a kezéből.

Nem valami acélos a felhozatal, igaz? Pláne úgy, hogy a főellenség egy ősi, hatalmas erővel bíró gonosz testvérpár - többet viszont nem árulunk el róluk, maradjon meglepetés, kikről van szó. A lényeg, hogy ide szufla kéne, minimum egy Superman-Wonder Woman páros, vagy legalább egy Flash, ők viszont most nincsenek (hogy miért nem, az rejtély), marad az Öngyilkos osztag.

A teljes kritikát itt találjátok >>

A bejegyzés trackback címe:

https://mediashock.blog.hu/api/trackback/id/tr688933016

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Capt. Hindsight 2016.08.04. 10:31:02

Ez minden idők legjobban sikerült hollywoodi produkciója.

savanyu_bableves 2016.08.04. 12:18:17

Így latatlanban, az új Jurassic Park jobb volt! (sic!)
süti beállítások módosítása