MediaShock

Így kapcsold ki az Xbox 360 kontrollered PC-n

2015. augusztus 29. - MastigiasHU

01.jpg

Te is mindig lepattintod az elemtartót? Ne tedd, van egyszerűbb megoldás is!

Jó pár éve annak, hogy beszereztem egy Xbox 360 vezetéknélküli kontrollert a PC-mhez, mivel a FIFA aktuális része már megkövetelete azt a precíziós irányítást, amit a billentyűzet nem tett lehetővé. Aztán rájöttem, hogy az olyan játékok, mint pl. az Assassin's Creed, Splinter Cell, sőt, Braid, vagy Trine is sokkal élvezhetőbb kontrollerrel, szóval nem bántam meg a váltást. A kontroller viszont nem kapcsol ki automatikusan, mint egy konzol esetében, ezért mindig le-lepattintgattam a hátsó elemtartó részt, hogy áramtalanítsam a vezérlőt. No, ennek mostantól vége, mivel ráakadtam egy magyar fejlesztésű programra, aminek köszönhetően mindenféle "barbárság" nélkül, kényelmesen kikapcsolhatjuk a kütyüt. A részletekért katt a továbbra!

A progi neve Xbox 360 Controller Manager, és mindössze 181 KB-nyi helyet foglal gépünkön. Nincs más dolgunk, mint INNEN letölteni a kicsikét, majd elindítani, még telepíteni sem kell. Lényegében egy háttérben futó alkalmazásról van szó, ami lehetővé teszi, hogy ha hosszan megnyomjuk a középső gombot, felugorjon az alábbi ablak:

02.png

Miután a Yes-re nyomtunk, nincs is több dolgunk, és már pihenhetnek is a vezérlők. Sőt, ha akartok még egy tuti tippet, érdemes beszerezni egy ilyen akksikészletet is:

03.jpg

Nem csak korrekt az ára (kb. 6-7 ezer Ft), de ráadásul még elegáns is. Róla van szó egyébként: Speedlink Xbox 360 Bridge USB Gamepad. Remélem tudtam újat mutatni valakinek, további szép napot!

A bejegyzés trackback címe:

https://mediashock.blog.hu/api/trackback/id/tr857767900

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása