MediaShock

Én vagyok Loki, a szuperhősök pusztítója

Főszerepben Tom Hiddleston

2015. október 12. - Miss Bridzsi

tom-hiddleston-image_masolata.jpg

A világ Lokiként ismerte meg 2010-ben, mára azonban saját hadserege és megannyi megszállott imádója van, jobban dicsőítik, mint Thort, és úgy rázza a csípőjét, mint senki más. Egy igazi angol úriember, aki legközelebb a Bíborhegyben hozza ránk a frászt.

San Diego. 2013. Comic-Con. A H csarnok tömege egyetlen nevet skandált megállíthatatlanul: Loki, Loki, Loki… mit nekik az agyongyúrt, szőke Chris Hemsworth. Ők egyetlen embert akartak. Hol volt ekkor a 2010-es rendezvény, ahol Tom Hiddleston szinte ismeretlen senkiként sétált fel a színpadra, meghúzva magát egy sötét sarokban (túlzunk persze, de na!). Azóta minden megváltozott. ’13-ban teljes Loki maskarában, átlényegülve, majdhogynem ünnepi fanfárok közepette sétált ki a tömeg elé, akiket úgy irányított, mint holmi bábukat. A végtelen ovációt egyetlen mozdulattal némasággá változtatta. Loki serege, a Hiddlestonerek, az elborult rajongók. Ma már ez Hiddleston világa. Mégis, vajon hogyan kezdődött mindez?

A most 34 éves színész egy igazi angol gentleman. Londonban született, a méltán híres Eton magániskolába járt William herceggel és az azóta Oscar-díjas Eddie Redmayne-nel, majd Cambridge-ben szerzett diplomát – ahol olyan tárgyakból brillírozott, mint a görög, a latin és természetesen a dráma.

A színészi pálya viszont már kissé édesbús útként nyílt meg előtte, hiszen szülei válása és kissé megtépázott lelke indította el ebbe az irányba. A karrierje persze kezdetben megmaradt a színházi színpadon és Shakespeare bűvkörében, azonban idővel elkezdtek érkezni a kisebb tévés felkérések is.

hiddleston1.jpg

Az átütő siker mégis egészen 2010-ig váratott magára, amikor is a Marvel univerzum kopogtatott a küszöbén, és a Thor rendezőjének, Kenneth Branagh-nak köszönhetően meg is kapta élete egyik nagy szerepét, ő lett Loki. Ámde, ez a történet is érdekesen kezdődött, hiszen szőkés hajszínével és 188 centijével eredetileg Thor szerepére jelentkezett. A rendező viszont az antihős szerepét osztotta rá, de így is megvolt a kihívás, hiszen 6 hét alatt kellett nem kevés izmot pakolnia magára. Meglépte. A homály szertefoszlott. Innentől már nem volt megállás!

15_21.jpg

Ezek után óriási nevek kapkodtak utána, 2011-ben a Hadak útján és az Éjfélkor Párizsban stáblistáján is szerepelt, nem is akármilyen rendezők irányítását követően.

Amikor az ügynöke telefonon közölte, hogy maga Steven Spielberg szeretne találkozni vele, lelassult körülötte a világ. Nem hitte el, hogy ez vele történik. Olyannyira nem, hogy amikor tényleg találkoztak egy órán át szóba se került a munka, sörökről és a színész családjáról beszélgettek. A végére megkapta a Hadak útján egyik szerepét.

hiddleston2.jpg

Ezzel párhuzamosan egy gyerekkori ígéretét is megszegte: legjobb barátjának – akit még a gimnáziumban ismert meg – poénból megígérte, hogy mindenképpen ott lesz az esküvőjén, ha kell, még Spielbergnek is nemet mond, ha egyszer felkéri. Megtörtént - mármint a felkérés, de a nemet mondás nem. Így az esküvőt végül kihagyta, a barátság viszont szerencsére túlélte a dolgot.

A következő sokk már levélben érkezett. Három sor volt a papírra vetve:

„Kedves Tom! Idén nyáron Párizsban forgatok egy filmet. Csatoltan küldök pár oldalt a forgatókönyvből. Nagyon szeretném, ha eljátszanád Scott szerepét!”

Az üzenet magától Woody Allentől jött. Hiddleston válasza természetesen igen lett, még úgy is, hogy fogalma sem volt a filmről, vagy a történetről. Csak annyit tudott, hogy ő lesz Scott. Az Éjfélkor Párizsban cselekményéről a film főszereplője Owen Wilson világosította fel a forgatáson. Ezt a kis szerepet is óriási élményként élte meg, mi sem árulkodik erről jobban, hogy Woody levele azóta bekeretezve lóg az otthonában.

f_-scott-fitzgerald.png

Azóta persze Tilda Swinton (Halhatatlan szeretők) és Rachel Weisz (Örvény) is megfordult az ágyában, és Loki szerepét is újra magára öltötte a Bosszúállók első részében. Voltak szerepek dögivel.

Még mielőtt a Hiddlestonizmus cikk végére érnénk, jöjjön pár – már megszokott – fun fact:

  • Ha Han Solo és Indiana Jones között kellene választania, Indire voksolna. Erre csak annyit mondanék: SHAME – hogy Dudut idézzem.
  • Megszállott 24 fan. Voltak hetei, amikor alig látott napfényt a folyamatos sorozatnézés közben.
  • Egyetlen másik hivatást űzne még szívesen: cowboy lenne.
  • A kedvenc szuperhőse Superman.
  • A Bosszúállók forgatásán Group Hug volt a kódneve.
  • Rendkívüli táncos, amelyet nem egy videó, és GIF örökített már meg:

tumblr_mwx0hwe0hf1qftah0o4_400.gif

tumblr_mwx0hwe0hf1qftah0o6_400.gif

A filmes világ égiszén legközelebb a Bíborhegy főszereplőjeként találkozhatunk vele, amely a trailer és a színészek elmondása alapján is hátborzongató lesz. Jessica Chastain, aki a nővérét alakítja Guillermo Del Toro alkotásában, egy vicces interjúban el is mesélte, hogy Tom eléggé furcsán reagál, ha parázik. Konkrétan elkezd sírni, hogy ha egy picit is rátör a félelem.

És nemcsak ebben a filmben tér majd vissza a vászonra a jövőben: a rajongók, vagyis Loki hadseregének nagy örömére újra viszontlátjuk Lokiként a Thor harmadik etapjában (illetve az Ultron korában is benne lett volna, de végül kivágták, hogy a közönség ne higgye azt, hogy ő irányítja Ultront), King Konggal is szembenéz majd a Kong: Skull Islandben, és egy country énekes bőrébe bújva azt is bebizonyítja, hogy az éneklés is megy neki az I Saw The Light című életrajzi filmben.

tumblr_nv7x8rif9z1si3gq6o1_500.gif

Ti melyiket várjátok a legjobban?

További portréink:
Jake Gyllenhaal - Hogyan lett a buborék srácból éjjeli féreg?
Jessica Chastain - A vörös démon, akiért szívesen jutunk a pokolra (18+)

A bejegyzés trackback címe:

https://mediashock.blog.hu/api/trackback/id/tr127959714

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása