MediaShock

13 dolog, amit (valszeg) nem tudtál Jokerről

2015. augusztus 31. - MastigiasHU

jok_01.jpg

Ezek az "X dolog amit nem tudtál Y-ról" típusú bejegyzések mindig jók, mert 1: figyelemfelkeltőek, 2: ha az összes infó nem is, de 1-2 talán tényleg újdonság lehet számunkra. Azt például tudtátok, hogy Joker koma legelőször 1940. áprilisában bukkant fel a Batman képregény legelső számában? Na ugye! Ha érdekel Titeket 13 további érdekesség, vagy szimplán tesztelnétek a tudásotokat, kattintsatok bátran:

1. Eredetileg kinyírták volna
Joker karaktere a korai tervek szerint már a legelső zavarkeltés után hullazsákban végezte volna. Szerencsére a szerkesztő látott benne potenciált, ezért kiadta az ukázt, hogy plusz képkockák kerüljenek a sztoriba, amik újra életre hívják a karaktert. Ja igen, egyébként így nézett ki akkoriban: 

jok_02.jpg


2. Superman kivégezte
Az Injustice: Gods Among Us c. képregényekben Joker egy kis trükközéssel ráveszi az Acélembert, hogy megölje terhes kedvesét, Lois Lane-t. Miután kiderül a turpisság, Szupi tőle szokatlan, ám mégis érthető módon reagál:

jok_03.png


3. Tudja, hogy ki a Batman, de nem érdekli

Ugyan nincs egyértelműen kimondva, de az örök mókamester nagy valószínűséggel tudja, ki lapul a Batman gúnya alatt. Gondoljunk csak bele: általában Bruce-hoz közeli embereket támad, sőt, egyszer még szegény Alfréd kezét is levágta. Rajongói teóriák szerint egyébként Joker úgy tekint Bruce Wayne-re, mintha az lenne Batman maszkja, és nem fordítva.

4. Mark Hamill 20 éven keresztül szinkronizálta
Mark Hamill szinte összenőtt Jokerrel, akit 20 éven keresztül keltett életre hangjával. Elsőként a Batman: The Animated Series-ben tette ezt, majd az Arkham játékok után bejelentette, hogy kész, ennyi volt, és már csak a The Killing Joke kedvéért térne vissza. Szerencsénkre pont tervbe van véve egy The Killing Joke animációs film, amire az öreg Skywalker mester már be is jelentkezett.

5. Van egy Gaggy nevű csatlósa
A Batman 186. számában mutatkozott be Gagsworth A. Gagsworthy, alias „Gaggy”, aki eredetileg artistaként dolgozott egy cirkuszban, majd inkább bohócnak állt. Ezek után pedig csatlakozott Jokerhez, mert miért ne. Mondjuk nem ő volt a legfényesebb villanykörte az égősorban, az tuti:

jok_04.jpg


6. Küzdött már Dredd bíróval is

A képregény műfajban szinte nincs lehetetlen, így az sem érhet meglepetésként minket, hogy Joker egyszer átesett a tér-idő szövetén, és Dredd bíró univerzumában landolt, majd összeállt annak főellenségével, hogy együtt rosszalkodjanak.

7. Az igazi neve Jack Napier
Ugyan ez sem teljesen hivatalos, de széles körben elterjedt, hogy Joker igazi neve Jack Napier. Tudniillik Jokernek nincs egyetlen, mindenki által elfogadott eredettörténete sem, abban viszont hasonlítanak a sztorik, hogy ezen a néven emlegetik.

8. Cameózott a Scooby-Doo-ban is
A ”The New Scooby-Doo Movies” sorozat “The Caped Crusader Caper” c. epizódjában Joker Pingvinnel szövetkezik, hogy elraboljon egy Flakey nevű professzort, és jól borsot törjön hőseink orra alá. No comment.

scooby-chin-music3.jpg


9. Főszereplőként nem működik

Az évek során többször is próbálkoztak vele, hogy Joker saját képregényfüzeteket kapjon, főszereplőként viszont nem működik a karakter. No meg ott a Comics Code Authority, a képregények tízparancsolata, ami kimondja, hogy a főgonoszoknak minden sztori végén bűnhődniük kell.

10. Eredetileg szerepelt volna A sötét lovag - Felemelkedésben
Ez ugyebár kimaradt Heath Ledger tragikus halála miatt, Christopher Nolan viszont megmagyarázta a dolgot a sztori szintjén is: Jokert otthagyták az Arkham Elmegyógyintézetben megrohadni, miközben minden más rabot átvittek a Blackgate böribe. Számomra ez azért egy kicsit sántít... 

el_guason_en_batman_2-t1.jpg

11. Harley Quinn alapból nem képregény-karakter
Batman képregények jó 75 éve léteznek, Harley Quinn karaktere viszont csak kb. 20 éve csatlakozott az univerzumhoz. Sőt, eredetileg nem is képregényben szerepelt, hanem a Batman: The Animated Series-ben, Dr. Harleen Quinzelként, aki Joker terapeutája az Arkham Gyógyintézetben. Szegény doktornő beleszeret páciensébe, majd megőrül... A karakter annyira népszerűvé vált a nézők között, hogy átvették a képregényírók is.


12. Akiről Jokert mintázták...
...nem más, mint az 1928-as The Man Who Laughs c. film főszereplője, Gwynplaine, akinek sebészeti úton eltorzított arccal kell élnie apja bűnei miatt. Vidám sztorikat írt ez a Victor Hugo, nem igaz?

themanwholaughs.png

13. Joker megölte (az egyik) Robint
Egy ’89-es képregénysorozatban Joker félholtra veri, majd felrobbantja az épp aktuális Robint. Reszt in písz, hi vaz dö beszt!

Ugye, hogy ugye? Mármint nyugtassatok meg, hogy találtatok újdonságot Ti is.

Forrás: clipd

A bejegyzés trackback címe:

https://mediashock.blog.hu/api/trackback/id/tr247767896

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása